2001 – .NET & Ontwikkelstraat Endeavour

Het project kreeg later nog een eervolle vermelding in een onderzoek van de Algemene Rekenkamer: van de twintig IT-projecten bij de overheid die werden onderzocht, kwam het visum-systeem als het enige geslaagde project uit de bus.

In de loop der jaren is Endeavour behoorlijk doorontwikkeld.

“Endeavour heeft veel betekend voor de ontwikkeling van Info Support. ”

“Zo hebben we Endeavour ook ingericht voor Java. Ook zijn we vroeg gestart met het mogelijk maken van iteratief ontwikkelen, wat later overging in agile, scrum
en continuous delivery – we hebben daar steeds aan de voorkant van de markt gezeten.”

Endeavour kan nu bovendien worden gebruikt om kennis binnen ontwikkelteams te delen. “In eerste instantie legden we onze ‘way of working’ vast; een soort draaiboek voor softwareontwikkelprojecten. We merkten al gauw dat dat niet helemaal werkte, omdat mensen die richtlijnen te strikt gingen volgen. Toen hebben we het roer omgegooid: we hebben een platform in het leven geroepen om best practices te delen. Iedereen in het team kan daar successen delen, of handige tips en tricks. Het systeem is doorzoekbaar, je kunt heel eenvoudig dingen hergebruiken. Het wordt nu niet alleen gebruikt door ons zelf, maar ook door verschillende opdrachtgevers, waaronder ABN Amro.”

“Endeavour heeft veel betekend voor  Info Supports ontwikkeling. Het heeft niet alleen de groei van het bedrijf ondersteund, maar ook onze focus veranderd: we hebben een transitie gemaakt van technologieclub naar een organisatie die heel goed weet hoe je businessoplossingen met software maakt, met alle capabilities die daar bij horen.”