Innovatie: de praktijk binnen Info Support
KENNISDELING EVENEMENTEN

Kennisdelen zit ons in het bloed en daarom organiseert Info Support elke woensdagavond een ISKA (Info Support Kennis Avond). Op zo’n avond geven medewerkers een presentatie over een onderwerp waar zij op dat moment mee
bezig zijn in het veld of waar ze tijdens een evenement of een training mee in aanraking zijn geweest. Zo kunnen alle collega’s hierin meedelen. Het ISKS gaat nog een stapje verder dan de ISKA. ISKS staat voor Info Support Kennis Seminar, een jaarlijks terugkerend seminar waarbij onze medewerkers twee dagen lang worden ondergedompeld in de nieuwste technologie. Er worden internationale sprekers uitgenodigd en workshops georganiseerd.

WAAROM KENNISDELING?

Waarom Info Support zoveel aandacht heeft voor kennisdeling?
Ten eerste is het een manier voor onze consultants om met andere collega’s te sparren dan diegenen waar ze dagelijks mee in projecten draaien, maar ook zijn dit soort evenementen bij uitstek geschikt om uit de dagelijkse praktijk te stappen en weer eens met een helikopterview naar ons IT-vakgebied te kijken.

Het resultaat? Niet alleen krijgen onze medewerkers hierdoor een frisse blik op de materie, maar het levert ook soms heel verrassende innovatieve ideeën op.